Med spännande appteknik, kunder & projekt letar vi just nu efter:

 1. Apputvecklare. Programmerare till Linköping.
 2. Exjobb.
 3. Sommarjobbare. Sommaren 2017. Vad vill du utveckla?
Du kommer vara del i vårt team som utvecklar innovativa kvalitetsappar med fokus på moderna mobila plattformar. Vårt interna verktyg och ramverk (Coffee & Coffeemaker) är grundplåten för alla appar vi utvecklar och designar. Du kommer vara en viktig del i dess vidareutveckling.

Vi mixar kundprojekt med interna produktioner. Det betyder att du kommer träffa och ha kontakt med kunder i många av projekten. Våra uppdrag är inhouse, d.v.s. du sitter inte ute hos kund utan blir en del i teamet på plats i våra ljusa fina lokaler i centrum.

Vi ser gärna att kandidater på utvecklingssidan har utvecklat egna appar på antingen Android eller iOS. Meriterande är erfarenheter med GL|ES och shaders.

(Mer om VISIARC Coffee och Coffeemaker, se kolumnen till höger.)

1. Apputvecklare

VISIARC söker talangfulla programmerare till Linköping. Vi utvecklar innovativa kvalitetsappar med fokus på moderna mobila ­plattformar. Vårt interna verktyg och ramverk (Coffee & Coffeemaker) är grundplåten för alla appar vi utvecklar och designar. Du kommer vara en viktig del i verktygen och ramverkets vidareutveckling. Med hjälp av dessa hjälper vi kunder att ta appar och spel till alla smartphones och surfplattor på en bråkdel av tiden och kostnaden.

Våra verktyg ligger på absolut framkant och vi befinner oss i en expansiv fas och söker efter engagerade utvecklare som vill bli en del i teamet och tillsammans ta oss till nästa nivå. Det betyder att du har stora möjligheter att utveckla dig själv.

Kompetensprofil, se nedan.

Kompetensprofil

Som utvecklare på VISIARC behöver du generellt ha god förståelse för C++ då ramverket är skrivet med det som bas och GL|ES, samt Javascript. Kompetenskrav:
 • C/C++
 • JavaScript
Meriterande inom programmering:
 • Android och Java
 • iOS och Objective-C
 • GL|ES
Vi söker apputvecklare. Intresse och vilja att utvecklas gentemot design (UX) är meriterande:
 • Grafisk design & UX design: Creative Suite: Photoshop, Illustrator & InDesign
 • Prototyping
 • Typografi och Typsnittsdesign
 • Animation
 • Ljud
 • Video

Ansökan

Skicka ett personligt brev till ovan och bifoga CV. Ange att det är utvecklingsjobbet ovan ansökan gäller.


2. Exjobb


Utvecklare till VISIARC Coffee

Exjobb Egna tankar om exjobb? Vi har alltid plats för spännande exjobb inom appteknik. Är du intresserad av användbarhet, appteknik, datorgrafik, design och/eller programmering och har ett exjobb framför dig? - hör av dig till oss.

(Mer om VISIARC Coffee, se kolumnen till höger.)

Ansökan

Skicka ett mejl till och berätta mer om vilken utbildning du går och ditt exjobb.


3. Sommarjobb 2017

Under tio veckor sommaren 2017 kommer du att utveckla en fullständig nativeapp med gemensam kodbas som fungerar på både Android och iOS med vårt interna verktyg VISIARC Coffeemaker.

(Mer om VISIARC Coffeemaker, se kolumnen till höger.)

Vi ser helst att sökande har erfarenhet av Javascript och vi ser gärna att du också brinner för användarupplevelse och gränssnittsdesign.

Pitch

Sommarjobbet kommer att vara ganska fritt, kanske. Som sökande har du möjlighet att pitcha en egen idé om vad du skulle vilja utveckla. Skicka med en pitch i din ansökan.

Du behöver inte pitcha eller föreslå en egen idé för att ansöka. Vi kommer annars specificera ett kul uppdrag där slutresultatet kommer vara en app eller spel.

Ansökan

Skicka ett personligt brev till och berätta mer om vilken utbildning du går och bifoga ett CV. Har du egna projekt eller tidigare uppdrag skicka gärna med länkar eller info.

Sommarjobbet är 10 veckor. Sista dag för ansökan är 28 februari 2017.

jobb, exjobb
VISIARC Coffee

Cross-platform med flyt. För att göra nativeappar som flyter på i 60 fps för flera plattformar krävs traditionellt att en app för varje plattform tas fram i Objective-C, Java, C#, HTML 5/JavaScript etc. Med VISIARC Coffee går det att utveckla appar som är grafikaccelererade och responsiva för alla plattformar med en gemensam kodbas. Förutom kodduplicering slipper du i regel ifrån kompileringssteget.

 

VISIARC Coffee

Att designa appar har blivit galet komplext. Antalet formfaktorer vad gäller plattformsversion, skärmupplösning samt skärmdimensioner/-ratio idag uppgår till flera tiotusentals distinkt olika varianter = omöjligt att testa i praktiken. Coffeemaker underlättar. Verktyget tillåter att man kan ta hänsyn till denna fragmentering vad gäller olika storlekar, format/ratio och upplösning på skärmar vid layout och animering. Verktyget är inte helt klart, men ska på sikt bli helt visuellt - en designstudio för layout/animation/ljud. Varje sommar sedan 2013 har vi haft sommarjobbare som lyckades skapa finfina appar utan egentliga förkunskaper — ett verkligt gott betyg.

Kontakta oss


VISIARC AB

POSTADRESS
Box 244
581 02 Linköping

BESÖKSADRESS
Repslagaregatan 19
Linköping

TEL 013-4655 400
FAX 013-4655 401

JOBB


Skicka ett personligt brev till mejladressen ovan och bifoga din CV. Ange vilket jobb ansökan gäller.

© 2002-2016 VISIARC AB. All rights reserved. VISIARC, the VISIARC logo and symbol, MOBILE DOCUMENTS, Duudle, PDF Eagle, Coffee and Coffeemaker are either registered trademarks or trademarks of VISIARC AB, in Sweden and/or other countries. Other registered trademarks or trademarks mentioned belong to its respective owner.

VISIARC AB  |  POSTAL ADDRESS VISIARC AB, PO Box 244, SE-581 02 Linköping, SWEDEN  |  VISITING ADDRESS Repslagaregatan 19, Linköping, SWEDEN
PHONE +46-13-4655 400  |  FAX +46-13-4655 401  |  MAIL  |  TWITTER @visiarc